Disseny Dental

Cirurgia · Periodòncia · Implantologia · Estètica dental

Tractaments

Coneixem bé la nostra boca?

La boca és la primera part del nostre sistema digestiu on s'estan realitzant dues funcions essencials: la mastegació i la insalivació dels aliments per a ser ingerits. A més, també té una funció especial en la respiració, la fonació i en ella es troba també el sentit del gust.

La cavitat bucal té diferents estructures anatòmiques entre les quals destaquem els llavis, la llengua, els queixos, les arquejades dentaries, el paladar, el sòl de la boca i les dents. En general és l'Odontologia la qual s'encarregarà de la prevenció i el tractament adequat per a mantenir la cura de totes les estructures anteriorment esmentades.

Les dents tenen la funció de tallar i triturar els aliments abans que passin a les altres parts de l'aparell digestiu. És per això, que s'han de mantenir sanes, i si no és possible reemplaçar-les mitjançant pròtesi per a assegurar una bona mastegació dels aliments i no provocar alteracions durant la digestió d'aquests.

Cada dent està formada per la corona, que és la part visible, l'arrel que és la part no visible i el coll, que és la part que uneix la corona amb l'arrel. La corona té tres parts fonamentals que la formen de fora a dintre: l'esmalt, la dentina, i la polpa (nervi). En funció on es trobi el problema s'haurà de tractar una, dues o les tres parts. L'arrel també està formada per tres parts, però en comptes de tenir esmalt té una substància que la recobreix que és el ciment.

Les parts de la dent

La boca es divideix en dues arquejades dentaries on estan situades les dents. En total les persones adultes tenen 32 dents repartides en quatre quadrants i en cadascun tenim el mateix nombre de dents: 2 incisius, 1 caní, 2 premolars i 3 molars. En total 8 dents per quadrant (8 x 4 = 32 dents).

Normalment les dents comencen a sortir als sis o set mesos i acaben el seu desenvolupament als dos anys i mig d'edat. Als sis anys és quan comença el recanvi de les dents temporals (de llet) pels permanents (definitius), procés que acabarà entre els 18 i 25 anys amb la sortida dels últims queixals (queixals del seny).

Especialitats odontològiques = Treball en equip.

L'Odontologia és una ciència que estudia les malalties de les dents i de les seves estructures annexes i que podem dividir en diverses especialitats, governamentalment no reconegudes, i que els farà fàcil als pacients d'entendre els tractaments que podem realitzar. Avui dia, es tendeix més a treballar en equip, amb un conjunt de professionals que dediquen el seu treball a un tema determinat. A Clínica Abad ens hem adaptat a aquesta forma de treball amb la finalitat de garantir als nostres pacients la màxima la qualitat en tots els tractaments realitzats.

Així, fonamentalment podem dividir les especialitats en:

Cadascuna d'elles estan relacionades, entre si i pot ser que alguns pacients requereixin de l'atenció de diverses d'elles. No obstant això, no s'ha de caure en l'exclusivitat de l'especialitat, ja que els professionals que treballen a Clínica Abad tenen un coneixement d'alt nivell de les diferents especialitats, si bé cadascun ha aprofundit més, a través de Cursos de Formació Continuada, Màsters o Postgraus en un àrea de l'Odontologia específica.